söndag 18 januari 2009

Tenacious D, History

Tenacious D är ett amerikanskt rockband bestående utav skådespelarna Jack Black och Kyle Gass. Jack Black är lead singer, men spelar också gitarr. Kyle Gass är lead guitarist, men sjunger också. Bandet spelar olika typer av rock, men man känner igen dem främst på språket och hastigheten i deras låtar. Texterna innehåller ofta svordomar, samt låtarna snabba. Många låtar är komiska, men de har också gjort en del ”seriösa” låtar. Bandet skapades 1992, men genomslaget kom inte fören de var med i en tv-serie med namnet just, Tenacious D. Många ungdomar idag hade dock ingen aning om vilka de var fören de släppte en film 2006, Tenacious D: The Pick Of Destiny. Filmen är väldigt bisarr, men samtidigt otroligt rolig. All musik i filmen (vilket är mycket) är också gjord av bandet. Låten jag har valt kommer också ifrån filmen, och den heter History. Otroligt bra låt som är väldigt skön att lyssna på.

Tenacious Ds första singel var Tribute, vilket också är deras mest lyckade, och kändaste låt. Tribute hamnade på en top 10 placering i hit-listorna i Amerika.

Förutom svordomarna i deras texter har de också en del politiska åsikter i dem, ett exempel är ifrån låten "City Hall" där det framstår klart och tydligt att de vill legalisera cannabis. Bandet har fått mycket kritik för det, media har bland annat sagt att de är absurda och att de hånar rocken. Anledningen är just att de vill legalisera cannabis, men också för att deras låtar innehåller många svordomar samt perversa.


Länk till låten
http://www.youtube.com/watch?v=DgH5WsTwMQc


//Ralph

Inga kommentarer: