onsdag 31 december 2008

Babyshambles, Baddie’s Boogie

Babyshambles är ett brittiskt band bestående av Pete Doherty (sångare), Mick Whitnall (gitarr), Drew McConnel (bas) och Adam Ficec (trummor). Och de spelar indierock. Musikgenren indierock kan även räknas in under alternative rock. Indierock har också med tiden blivit en term som beskriver i princip allt som inte faller in under mainstream.

Men, nog pratat om musikgenrer, det är en annan femma. Dela in musik i genren kan man tajfsa och bråka om i en evighet.

Babyshambles bildades av Pete Doherty 2004. Det efter att han fått sparken från sitt förra band, The Libertines. Anledningen till att han fick sparken var hans drogberoende, vilket Pete ofta har förnekat och samtidigt sagt att andra bandlemmar också använt sig av droger (hur det där också finns med när han förnekar, haha.)

Pete Doherty och kompani har fått en enorm medieuppmärksamhet. Dock är det inte på grund utav deras grymma musik (enligt mig) utan Petes drogberoende och förhållande med modellen Kate Moss.

Skivor bandet har gjort är Down In Albion (2005), The Blidning EP (2006) och Shooter´s Nation (2007). Enligt mig är bästa albumet det Shooter´s Nation. Soundet är lite punkigt, men har inte samma takt och hårdhet. Punk har något trasigare ljud, men Babyshambles har något finare, och inte samma hastighet i takten.

Som sagt har Babyshambles uppmärksamhet berott mycket på Pete Dohertys skandaler. Och huruvida det har med Babyshambles framgång kan ingen svara på. Men jag tror inte alls att de haft lika lätt att slå igenom som om de vore några Svenssons från London. Ett band behöver nog alltid en person som kan stå ut från mängden, en ledare och någon som folk förknippar bandet med. Personlighet. Det är en stor nyckel till framgång. Och den nyckeln har bara blivit viktigare och viktigare i och med världens utveckling. Nu finns det så många fler ställen än tidning och film att göra sig känd på. Internet! Youtube, blogga, och ja. Listan kan göras flera mil lång.


Länk till låten
http://www.youtube.com/watch?v=AIIlzNuUUDc


//Ralph

Inga kommentarer: